måndag 28 juni 2010

St. Julians och Paceville

Än så länge har jag mest rört mig i områdena runt Sliema, St. Julians, Paceville och Swieqi. Här finns i princip allt du behöver inom 10-15minuters gångavstånd, eftersom det knappast är några avstånd här på malta måste man klämma in allt på små ytor, det blir lätt trångt på vissa gator. Trottoarerna är dessutom inte tillräckligt stora för att en gå två på rad så man blir ibland forcerad att gå på gatan men att akta sig för galna bilister och tänka på vänstertrafiken samtidigt tar ett tag att vänja sig vid och tänker man inte på det kan det sluta illa.

I St. Julians finns en lite exklusivare del som heter Portomaso. Här finns de stora lyxiga lägenheterna för de som har pengar, små butiker med välkända klädmärken som Polo och ett Hilton hotell med utsikt över havet. Det ryktas om att madonna har en lägenhet här och David Beckham ska tydligen också ha det. Området håller ändå samma stil och färg som resten av Malta dock finare uppbyggt med planterade träd och blommor.

Portomaso
Portomaso

I Portomaso finns även en liten hamn med mycket fina restauranger och plats för de boende att ställa sina mångmiljonsbåtar.

Portomaso Bay
Portomaso Bay

Portomaso Bay View
Portomaso Bay View

Intill hamnen ligger Portomaso Business Complex som är Maltas högsta byggnad. Byggnaden reser sig 22 våningar hög och på översta våningen finns en nattklubb som är ganska schysst men väldigt trång, där har man utsikt över hela Malta så det kan vara värt ett besök. Hissarna i byggnaden funkar också väldigt dåligt och man får ofta vänta länge på att komma upp eller ner.

Portomaso Business Complex
Portomaso Business Complex

Närmast Portomaso ligger Paceville som är Maltas partydel, här finns alla stora nattklubbar och barhäng. Torget är alltid fullt med ungdomar och hög musik på de sena kvällarna. I Paceville finns även maltas största galleria samt en biograf men gallerian är inte särskilt stor och shoppingmöjligheterna här är ganska dåliga. Biografen har inte särskilt stort utbud av filmer och i mitten av filmen har de alltid en paus på 15min vilket stör mig något otroligt. Pacevilletrappan är Pacevilles centrala mittpunkt på kvällen, här ligger nattklubbarna tätt och lockar folk med drinkar för runt 2-3€. Ett vanligt sätt att börja kvällen är att slå sig ner på en uteservering med soffor och vattenpipor innan man drar vidare för att festa.

Paceville torget
Paceville torget

Pacevilletrappan
Pacevilletrappan

Malteserna har ett ganska så utvecklat klubbliv och nu under säsongen kan du gå ut varje kväll och hålla igång fram tills 3-4 på morgonen och ända fram tills 7 på morgonen på ett ställe vad jag hört. Det finns också möjlighet till strippklubbar, själv har inte vart på någon här nere än, så jag kan inte säga nåt mer om det. Om du har en kräsen musiksmak eller föredrar alternativ musik finns det ont om sådana klubbar här nere tyvär. Spriten är dock billig och går att köpa överallt, åldergränsen på köp av alkohol ligger långt under Sveriges, om malta ens har någon vet jag inte, men jag tror att det är 16.

I en lite lugnare stadsdel mittemot Paceville mot Sliema ligger Spinola bay. Här finns ett stort utbud av restauranger och lugnare pubar, en populär pub med mycket engelsmän, god öl och god mat är the Dubliner som ligger på Triq George Borg Olivier(Strandpromenaden i Spinola). I hamnen och på strandpromenaden flockas alla turister och många väljer att gå längs med strandpromenaden som sträcker sig runt hela Sliema. Utsikten över hamnen är något i sig och ger en väldigt pittoresk känsla när mörkret kommer.

Spinola Bay
Spinola Bay

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar