måndag 28 juni 2010

Sport och Hälsa

Jag har precis införskaffat mig ett gymkort och det var inte en dag för sent. Jag brukar oftast träna några månader i taget och sedan vila lika länge och det kändes att det var dags för jag hade inte tränat på över 2 månader efter att ha tränat thaiboxning 3 ggr i veckan hela sommaren. Nu när jag skaffat gymkort och börjat lyfta skrot igen känns det ganska ovant, under thaiboxningen var det kondition och smidighet som gällde, basövningar och att använda kroppen som tyngd. Som vanligt när man börjar träna igen går man alltid ut för hårt. Detta gällde även den här gången och nu har jag knappt kunna använda armarna på två dagar.

Möjligheterna för sport och träning här på Malta är ganska goda. De flesta hotell har ett gym men det finns även dedikerade gym, Synergy nere vid Paceville som är ett av de större. Några håller kurser i yoga, pilates men även kampsport som Taekwondo eller Judo finns. Själv har jag letat efter Judo klubbar nära St.Julians men det fanns inget i närheten så det vart Westin Dragonara Resort:

Westin

Ett av de finare hotellen på väg mot St.Georges bay från Paceville som även har ett Casino ute på en udde. Trots det är ett fint hotell är det inte ett lika fint gym. De flesta maskinerna är gamla och slitna och det finns inte så mycket att välja på, fast jag kör sällan maskiner så det spelar inte så stor roll. Men det var relativt billigt iaf, 50 euro för en månad, 350 för ett år.

Andra populära sätt att vara nyttig brukar vara att springa längs den långa strandpromenaden från Spinola bay till Sliema. Även nåt som jag uppmärksammat är hur många det är som "powerwalkar", i synnerhet kvinnor. Andra tar ett dopp i havet och simmar runt ett tag. Men överlag vill jag inte kalla malteserna för friskusar, de är lite som medelhavets engelsmän med dåliga matvanor, för mycket pommes frites och majonäs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar